Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Ђузепе Манцо: Од Србије се не тражи признавање Косова

Београд -- Амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо изјавио да поглавље 35 Преговарачког оквира не тражи од Србије признавање независности Косова.

Он је објаснио да то поглавље само успоставља везу између нормализације односа Београда и Приштине и процеса европских интеграција.

"Нико не тражи да Србија призна Косово. У поглављу 35 нема таквих тајних захтева", рекао је Манцо Радио-телевизији Србије.

То поглавље, према његовим речима, успоставља везу између нормализације односа Београда и Приштине и европских интеграција.

"То је у складу са оним око чега је ЕУ сложна - да се повежу регионална сарадња и интеграција западног Балкана. У интеграцији региона видимо Србију као лидера који може показати пут другима", рекао је Манцо.

Он је оценио да је за Србију добро то што је фокус њених приступних преговора са ЕУ, који почињу 21. јануара, на правосуђу, правди и безбедности, који су обухваћени поглављима 23 и 24.

Србија је предано радила на реформама тих сектора и ако покаже исту посвећеност и у примени тих реформи, биће то добар почетак, рекао је амбасадор Италије, која од 1. јула преузима председавање ЕУ.

"То ће показати да сте способни да примените усвојене реформе, пре свега у правосуђу. Ваша Влада је добар део посла већ урадила. Тешкоће не можете увек предвидети, али ваш преговарачки тим је одлично припремљен за поглавља о правосуђу, правди и унутрашњим пословима и мислим да је отварање тих поглавља добро за Србију", закључио је он.

(Танјуг)


 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи