Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Дневни аваз: Чедомир Јовановић - од политичког мафијаша до српског Вилија Бранта

 Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић пре неколико година је за бошњачке политичаре и сарајевске медије био „мафијаш, наркоман и интимус православних екстремиста и четника“, да би пре неколико дана напрасно постао „српски Вили Брант који се достојанствено поклонио бошњачким жртвама“!

Најтиражнији сарајевски дневни лист „Дневни аваз" је у рубрици „Личност дана" од 30. новембра 2007. године Чедомира Јовановића окарактерисао као политичког мафијаша и члана земунског клана, који је наручио убиство генерала српске полиције Бошка Бухе. За Јовановића су писали и да је интимус оних који су, како су навели, острашћено промовисали геноцид, да је организатор отмице србијанског бизнисмена Мирослава Мишковића и лидер мало утицајног ЛДП-а.

Међутим, како је лидер ЛДП-а крајем јануара устврдио да је Република Српска геноцидна творевина, одједном је постао миљеник комплетне медијске и политичке сцене у Федерацији БиХ. Пре два дана, 2. фебруара, поново је освануо у поменутој рубрици „Дневног аваза", али као „једини српски политичар који је без длаке на језику оголио сву монструозност и последице политике коју је Србија водила деведесетих година".

Политички аналитичари и саговорници Пресса РС се слажу у оцени да пример лидера ЛДП-а најбоље показује да за бошњачке политичаре и „црни ђаво" преко ноћи може да постане „бели анђео" само ако пљује по Српској и српском народу. Они подсећају да је и холивудска глумица Анђелина Џоли у Сарајеву била попљувана када је најавила снимање филма о рату у БиХ у коме ће бити реч о љубавној причи силоване Бошњакиње и српског војника, да би јој после пројекције филма „У земљи крви и меда", у коме је РС приказана на грозоморан начин, писали хвалоспеве и величали је до неба.

Политички аналитичар и социолог Слободан Наградић каже да пљување, па лизање Чедомира Јовановића најбоље показује да се бошњачки медији и њихови политичари према истини и чињеницама односе у складу са својим дневно-политичким потребама.

- Лист о коме говоримо је гласило оних којима је најважније да се РС облати и оклевеће. За њих свако један дан може бити Хитлеров злочинац Менгеле, а други дан Вили Брант, зато што их не занима истина, већ наставак дводеценијске пропаганде против свега што је српско. Не бих се изненадио да сутра направе нешто слично и да некога против кога су пљували на сва звона издигну на пиједестал. Наравно, основни услов је да тај прво попљује РС - каже Наградић.

Угледни хрватски интелектуалац и професор на загребачком Филозофском факултету Нино Распудић каже да пример Чедомира Јовановића најбоље показује колико су недоследни медији у Сарајеву, истичући да је више него јасно да се медији у БиХ не руководе вредностима које заступају политичари, већ вулгарним политичким прагматизмом.

- Такви медији, али и политичари чије ставове протежирају ће вас у складу са својим потребама најгоре попљувати, а ако се у неком другом тренутку оно што говорите поклопи са њиховим политичким ставовима, исти ти ће вас глорификовати - каже Распудић.

Професор на бањалучком Факултету политичких наука Остоја Ђукић каже да га од сарајевских медија и башчаршијских политичара ништа не изненађује, а поготово да преко ноћи мењају мишљење о некоме. Он је уверен да ће Јовановић послужити као отирач бошњачким политичарима који ће, како каже, оно што говори искористити само да наставе одржавати неодрживу тезу о РС као геноцидној творевини.

- Бошњаци су га својевремено пљували, сада га величају, а сутра ће га по потреби поново бацити у блато.

Они веома добро знају да искористе Србе који су спремни да продају веру за вечеру, али минорним политичким ликовима као што је лидер минорне политичке партије попут ЛДП-а не треба уопште придавати непотребни значај - каже Ђукић.

Политика коју промовише Чеда Јовановић и оно што говори, наставља он, део је његове предизборне кампање, а не треба, како каже, искључити ни могућност да је добио финансијску потпору да прича то што прича.

Политички аналитичар и власник портала Фронтал.рс Данијел Симић каже да се сви медији у Сарајеву понашају по принципу „што је Србима и Српској горе, то је нама боље", истичући да су медији са седиштем у Сарајеву уз острашћене бошњачке политичаре највећи генератори међунационалне нетрпељивости у БиХ.

- Без обзира на то шта у Сарајеву говоре о медијима у РС, чињеница је да бањалучке медијске куће ни приближно ниси националистичке и да се ни приближно не служе хушкачком реториком као сарајевске. Али ако не престану с тим, могли би да изазову револт у српском народу, а „тук на утук" никада није донео ништа добро - упозорава Симић.

Дарко Момић

(Прес РС)


 
Коментари (3)
3 недеља, 25 март 2012 15:34
zoca
Cedo molim te priznaj nam koga jos nisi izdao?
2 недеља, 25 март 2012 15:32
Joca
Cedo kako te nije sramota da pogledas u ogledalo? kakav li si ti to covek? Nadam se barem da te dobro placaju jer bi mi u protivnom bilo jos vise krivo da nas sve srbe prodajes za jeftine pare.
1 недеља, 11 март 2012 23:28
sulejman spaho
kao prvo on nije srbin,vec, rom ili narodski receno ciganin,koliko znam krsten je dva puta,jednom od amfilohija,koga sad vredja i pljuje.verovatno je to mu u krvi.ne bih o sarajevskim medijima,posebno o vlasniku dnevnog avaza,koji je ,,korisnik para mile djukanovica,i sarica i njegovih narko para,te crnogorske mafije.

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи