Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Дулић: Политичари у Београду не разумеју Војводину

Дулић Марковић: Политичке странке са централама у Београду не разумеју Војводину

Потпредседница Г17 плус Ивана Дулић Марковић оценила је да политичке странке које имају централу у Београду неоправдано сматрају да ће Војводини по новом статуту припасти "превише надлежности".

Дулић Марковић је за "Дневник" казала да је и у Г17 плус било спорења око предложених решења у закону о преносу надлежности, који треба да буде усвојен у Скупштини Србије заједно са Статутом Војводине.

Оценила је да све странке које имају централу у Београду одликује непознавање онога што се дешава у Војводини.

"Запрепашћујућа је незаинтересованост јавности за податке које је о степену сиромаштва у Србији недавно изнео министар Божидар Ђелић, а по којима је у Војводини просечна стопа сиромаштва највећа и износи 9,2 одсто, док је у централној Србији та стопа 8,9 одсто, а на нивоу целе Србије 7,8 процената", навела је Дулић Марковић.

Додала је да упркос тим тенденцијама, београдски политичари Војвођане често приказују као "бахате, самозадовољне и несолидарне".

"Истина је да је економска ситуација и у Војводини веома тешка, а уколико се оваква политика настави, извесно је да ће бити још тежа, што неће користити ником ни у Београду, ни у другим деловима Србије. И зато бих волела да политичари из Београда понекад погледају те податке пре него што дају изјаве везане за Војводину", поручила је Дулић Марковић.

Према њеним речима, Војводина је увек била и више него фер и солидарна.

"То се показало и на примеру НИС-а, где се у Војводини прогутало то што је ова компаније продата за само 400 милиона евра, од чега покрајина треба да добије 360 милиона, уместо више од милијарду евра, како смо очекивали ми у Војводини", казала је Дулић Марковић.

Упитала је да ли Војводина треба да се солидарише на начин на који је "приморана", односно да купује "пунто" из Крагујевца или да учествује у куповини жирафе за зоолошки врт у Јагодини.

"И вероватно ће (Војводина) бити приморана на још неколико таквих солидарних поступака", навела је Дулић Марковић.

Изразила је наду да ће се до краја марта на дневном реду Скупштине Србије наћи и Статут Војводине и закон о преносу надлежности.

http://www.rtv.rs/
 
Коментари (1)
1 недеља, 15 март 2009 16:07
Jeremija
Ista priča kao onih autonomaša iz 1988-89,mlada vojvođanska demokratija,naše specifičnosti,multikulturalnost,multikonfesionalnost,multi na kvadrat,autentićna škola Boška Krunića i starih komunista,samo marketinško pakovanje u skladu sa današnjim trendovima ali dogma naslonjena na demagogiju je metod,isti,MAJKA IH RODILA...!!!

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи