Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Радници траже оброке из народне кухиње

Део радника грађевинског предузећа ГИК Банат, хемијске индустрије Луксол и индустрије прерађевина од кукуруза Ипок окупили су се данас испред народне кухиње у Зрењанину захтевајући да им се обезбеде бесплатни оброци.

На евиденцијама те три зрењанинске фирме има близу 700 радника, а на тај корак одлучили су се јер им, како кажу, зараде нису исплаћиване месецима уназад.

Представник Самосталног синдиката Мирко Малешев најавио је радикализацију протеста, након што су претходних недеља радници организовали протесне шетње градом.

"Радници траже да им се обезбеди бар један оброк дневно до решавања проблема у тим фирмама. Од данас крећемо са другачијим начином указивања на њихове проблеме, и уколико се ништа не учини до краја недеље ући ћемо у зграду и локалној самоуправи онемогућити рад," казао је новинарима Малешев.

Он је истакао да локалне самоуправа, надлежна министарства и покрајински секретаријати имају вољу да се реше проблеми, али да је од датих обећања мало тога урађено, те да због изузетно тешке ситуације у којој су радници више немају стрпљења.

Председник Самосталног синдиката ГИК-а Тибор Чонти казао је да су радници у тој фирми без плата већ десет месеци и најавио да је могуће да у циљу радикализације штрајка изађу са преосталом механизацијом и блокирају улице.

Мирјана Албуљ, председница синдиката Независност у Луксолу, подсетила је да је ово педесети дан од како су радници те фирме у штрајку, а да им већински власник, зрењанинска Југоремедија, дугује шест зарада.

Лидија Радин, председница Самосталног синдиката у Ипоку где производње нема од маја ове године, казала је да су последњу плату примили за фебруар ове године.

 

 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи