Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg http://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Сиријска влада предложила примирје у Алепу

Бејрут -- Сиријска влада предложила примирје и размену заробљеника с опозиционим снагама у граду Алепу, где су борбе међу најжешћим за скоро три године рата.

Овим предлогом председник Башар Ал Асад се приказује као одговоран партнер свега неколико дана уочи међународне мировне конференције о сиријској кризи, оцењује агенција Асошиејтид прес.

Опозиција је скептична према Асадовом предлогу који је у Москви изнео сиријски министар спољних послова Валид Ал-Муалем. Асадови противници наводе да је влада и раније обећавала примије да би купила време.

Члан главне опозиционе групе која ужива подршку Запада, одбацио је предлог као "маневар у последњем тренутку" да би се удовољило највећем савезнику режима у Дамаску - Русији, док командант побуњеника у Алепу наводи да је такво примирје скоро немогуће.

Састанак у Москви Ал-Муалема и руског министа спољних послова Сергеја Лаврова, део је последњих интезивних дипломатских активности уочи конференције "Женева 2" чији је почетак заказан за среду.

Ал-Муалем, међутим, није изнео детаље предлога о примирју који би садржао "мере којим би се осигурала безбедност" у Алепу, највећем сиријском граду.

Сиријски министар је рекао да је од Лаврова затражио да обезбеди неопходне аранжмане који би јамчили спровођење примирја.

Ако би покушај Лаврова био успешан, план за примирје у Алепу би могао бити модел и за друге делове Сирије, рекао је Ал-Муалем.

Он је навео да се влада у Дамаску у начелу сагласила с ослобађањем затвореника из затвора, у замену за људе које су отеле наоружане групе, али је додао су потребни листа за размену и механизам за њено спровођење.

(Бета-АП)


 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи