Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Антисрпска кампања у северној Србији: Докле?!

У Новом Саду су се појавили плакати упадљиво и искључиво написани  на ћирилици (откуд сад одједном ћирилица!?), на којима крупним словима пише УСТАВ, ДРЖАВА, ДОКЛЕ.

"Држава прети затварањем школа, држава гради храмове. Докле? Министарство просвете крши устав. Верску наставу у цркве, просвету у школе! Директори школа крше устав. За школску прославу без верских обележја!

У име бога, они наплаћују своја богослужења, ми плаћамо њихове аутомобиле. Свештеници у лукзузу, народ у беди. Докле? У име бога, они штите своје педофиле, ми им поверавамо децу. Свештеницима застаревају судски процеси. Докле? У име бога, они не плаћају своје доприносе, ми плаћамо њихове пензије. Докле?"

Антитеистички  рукопис ЛСВ-а, ЛДП-а, квази људскоправашких НВО-а  и свих независних корисника донација држава које су бомбардовале Србију (све с  Војводином)  очигледно је препознатљив. Али, ако би неки замишљени плакат пренео све оно што већину обичних, непривелегованих људи, колатералних жртава транзиције свакодневно у животу чини разочараним и љутим – на плакату који одговара расположењу огромне већине народа писало би:

Лигаши, жути аутономаши, црвени елдепеовци и разне слуђене, антидржавне, „омладинске“, хетерофобне, војвођанске НВО организацијице прете свима онима које се противе стварању и уласку у нову Војвођанску секуларну цркву (скраћено: VC). Докле?

Министарство просвете упутило је допис свим директорима основних и средњих школа у Новом Саду да поведу малолетну децу на пројекцију филма Срђана Драгојевића „Парада“. Докле?

Српску цркву (напади поводом одржавања помена жртвама Рације), српску војску (напад на касарну „Арчибалд Рајс“) и све што икакве везе има с Србијом, нарочито у школском програму (обележавање дана Светог Саве), немерили су да протерају преко граница „Државе Војводине“. Докле?

Заставе „Државе Војводине“ вијоре се испред свих институција на северу Србије. Докле?

У име ЕУ, они наплаћују своја демагогисања, а ми плаћамо њихове аутомобиле, моторе, моторне санке, куће, станове, јахте, школовање њихове деце у иностранству... Докле?

Аутономаши у луксузу, народ у беди. Докле?

У име ЕУ, они штите своје пријатеље дилере, криминалце и тајкуне, а ми им поверавамо своју децу и своју државу. Против њих нико не покреће судске процесе, јер су свемогући. Докле?

 Ми плаћамо њихове доприносе, ми плаћамо њихове пензије. Докле?

Цела ова видљива кампања одвајања Војводине од Србије и стварања нове војвођанске нације кренула је у току пописа становника Србије.

Да подсетимо, Војводина се „изборила“ за свој статут 30. новембра 2009. Одредбама Статута предвиђено је, између осталог, да АП Војводина има свој главни град (већ 2–3 године у кајронима Телевизије Б92 Нови Сад именује се као главни град Војводине, а Бојан Пајтић као њен премијер), Академију науке и уметности и да може да отвори своју канцеларију у Бриселу, што је и реализовано 10. октобра 2011.

 Остало је још само да се реализују пројекти: војвођанска црква, војвођанска војска и војвођанска школа.

Кадрови с телевизије Б92 стигли су на Телевизију Војводине, која је у међувремену редизајнирала и свој заштитни знак, који је сада јасно одваја од РТС-а, Јавног сервиса европске Србије.

Нереди у току Европског првенства у рукомету десили су се само у Војводини. Данима нас с РТВ-а убеђују да су то урадили хулигани-патриоте-националисти-фашисти. Да ли је то тако?   

Пред Уставним судом Србије данас, 1. 2. 2012, одржана је друга јавна расправа поводом иницијативе Демократске странке Србије и Нове Србије за оцену уставности Закона о утврђивању надлежности Војводине.

Некако увек испада да је све случајно. Да ли је? Сами саберите 2+2.

 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи