Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Видовдански проглас o статуту

 
Видовдански проглас о сепаратистичком статуту Војводинe

Великаши проклете вам душе
на комаде раздробише царство
народна клетве

Пре више од годину дана, српски народ је указао поверење Председнику и Влади Србије, који су обећали брз улазак наше земље у Европску унију, стотине хиљада нових радних места, брз просперитет, пораст животног стандарда грађана, борбу против криминала, владавину права и ефикасно решење свих спорних питања у спољној и унутрашњој политици.

Међутим, Председник Србије и њена Влада урадили су све супротно од онога што су обећали.

Данас српска дипломатија, заједно са својим евро-атлантским пријатељима, нарушава дејтонски поредак у Босни и подрива уставни положај Републике Српске. На срамоту шест векова борбе за слободу против отоманске окупације, Цветковићева Влада  врши прикривено признавање институција тзв. независног Косова.

Ових дана, међутим, у најгоре прљаве работе, Председник и Влада Србије, увукли су и српску Скупштину. Иако је након више од годину дана расправе јасно да је тзв. Предлог статута Војводине сепаратистички акт, шефови странака преко медија упорно објашњавају да је његово усвајање „децентрализација“ и услов за улазак у ЕУ-у. Упорно, гебелсовски, хиљадама пута се понавља како је неуставно у ствари уставно, а како је издаја у ствари победа над аутономаштвом.

Ако буде усвојен Предлог статута Војводине:

   1. Биће тешко нарушен уставни поредак Србије.
   2. Србима у Војводини ће бити забрањено да имају више од 50% утицаја у њеној Скупштини, те ће тако постати мањина иако су већина.  
   3. Поново ће се увести „национални кључ“ у свим организационим телима у Војводини.
   4. Увећаће се финансијска оперећења грађана Војводине, јер ће морати да се плаћа нова и све већа бирократија.
   5. Новосадски сепаратисти ће добити право да закључују међународне уговоре и оснивају амбасаде, иако то право нема ни једна „регија“ нигде у Европи.
   6. Омогућиће се се придруживање Војводине мађарским и румунским жупанијама у виду „удружења региона“, које су основали недемократски центри моћи  који желе да обнове Аустро-угарску, где би Срби, коначно, постали мањина. Ово Цветковићева Влада и војвођански аутономаши срамотно крију. У „Donau-Kris-Theis-Mures“ региону, коме треба да припадне, Војводина неће имати никакву аутономију.
   7. Отвара се могућност да се у Војводини формирају нове територијалне аутономије мањина и тешко наруши однос Срба са мањинама.
   8. Почеће, по војвођанском моделу, распарчавање читаве Србије, јер они који су помагали и финансирали пројекат војвођанских аутономаша, хоће да створе и сепаратистички Санџак, Влашку републику, Шумадију, итд.

Зашто само Србија мора да уђе у ЕУ-у распарчана? Зашто Србија мора да се растргне, а Босна да се унитаризује? Зато што је воља светских моћника да Срби живе у државама у којима не представљају већину. Зато што само Срби не могу да уђу у Европску унију као народ, него као раја и то под турском управом, на шта је већ пристао Председник Србије, срамотно понудивши да у нашој земљи, код нашег главног града буде изграђен први турски Исламски културни центар у Европи. И то је понудио садашњој Турској, чија дипломатија признаје тзв. независно Косово, тражи гушење Републике Српске и отворено најављује наставак отоманске традиције вековне окупације Балкана, коју безочно представљају „мултикултуралним“ и „мултиконвфесионалним“ друштвом „на отомански начин“.

Ако су нашим владарима свраке попиле  мозак, нама нису. Наши преци су на Косову и Метохији рекли не завојевачима. И никад се  нису предавали. И кад је пред Турцима нестало српске државе, још су се вековима крваво борили за слободу против Турака са територија суседних држава, бранећи Европу. После пет векова борбе су наши преци ослободили Косово и Метохију, да би након низа погрома и напада највеће војне силе света у историји(НАТО), ипак, од нас отели нашу земљу. Међутим, нисмо га дали. Нисмо дали ни Босну, ни Крајину. Зашто би смо дали Војводину? Све алтернативе су биле само ропство и сиромаштво или смрт. Према томе – немамо шта да изгубимо осим сопствене илузије да ћемо уласком у ЕУ-у ући у „земљу дембелију“.

Усвајањем Предлога статута Војводине, посланици сами дозвољавају растакање и уништење Србије. Не ради се ни о каквој регионализацији? Ни о каквој аутономији? Нико за ове гадости није гласао, нити су уочи избора партије икад јавно говориле о оваквим деструктивним плановима. А све ово је већ виђено. „Великаши проклете им душе, на комате раздробише царство“. Великаши су сад наши министри, партијски прваци и наши посланици. Ако усвоје Сепаратистички статут Војводине, доживеће да Србија нестане на њихове очи, а њихова деца и унуци ће поново бити туђе слуге. Хтели Европу, а завршили у Турској, у коју их уводи та иста Европа, која је већ  препуна муслимана и која стрепи од њиховог мноштва. Зар не виде да њихови лажни евроатлантски партнери управо оваквим решењима хране српским месом агресивне амбиције Немачке и Турске?

Европа нам је долазила три пута у двадесетом веку, сва три пута као агресор и окупатор. Па ипак, ни једном се наши стари нису приклонили њеној насртљивости. Докле год је било воље за отпором, имали су одакле да се бране и одбранили су се. Током историје је било немогуће, једино, одбранити се од издаје. Српска деспотовина и Босна, у Турске руке су пале издајом. Слично нам прети и данас, са Републиком Српском и Србијом, под руководством Бориса Тадића.

Шта ће бити ако Скупштина Србије усвоји Предлог статута? Хоће ли „Европа“ коначно да нас прими у своја недра, кад јој докажемо да смо издајници? Нараво да неће. Издајнике своји мрзе, а странци презиру. Одмах ће нам испоставити нове услове. Срби у Војводини ће морати полако да престану да буду Срби. Попут Црногораца, они ће морати да одбаце Српство и постану оно што нису - Војвођани, у служби локалних и светских моћника. Мораће да забораве на своје претке и да лажу себе како ће потомцима да буде боље када, коначно, све фабрике и сва земља буду законито у власништву страних, глобалистичких господара. Да оставе потомству ропство без алтернативе, у коме ће њихва деца и унуци и сами постати власништво нових грофова и паша из ЕУ-е или Турске.

Да ли знате да је Бојан Пајтић већ све ово договорио са представницима глобалистичких организација?

Да ли знате да високи предствници новосадских аутономаша редовно одржавају састанке са потомцима припадника СС дивизије „Принц Еуген“?

Да ли знате да се оваквим статутом Војводине испуњавају захтеви за њену самосталност, коју је од Американаца, још 1991. године, тражио Ненад Чанак?

Да ли знате како је разбијање Србије и осталих слободољубивих земаља Балкана и средње Европе деценијама  планирано и развијано на институту у Салцбургу, у Аустрији, ради концепта геополитичког повампирења Аустро-угарске.
 
Српски народни посланици, да ли сте свесни шта радите? Да ли сте свесни да ћете гласањем за Сепаратистички статут Војводине, учествовати у издаји предака, изневерити шествековну борбу за слободу и уједињење, учествовати у издаји свог народа и отворити пут ропству потомака? Сада је пред вама Видовдански избор – или путем Лазаревим или Бранковићевим – трећег нема. Ако се одлучите да, следећи своје лидере, изгласате овај Сепаратистички статут – бићете одговорни за издају српских националних интереса и целокупне српске историје.
 
Душан Ковачев
Бранко Радун
 
 
Коментари (2)
2 четвртак, 11 март 2010 05:38
zagorac_srbija_vojvodina
Kovacevu i Radunu svaka cast!A sto se komentara ovog Zorana i njegovih istomisljenika tice,mogu da kazem zbog takvih kao on i prolazimo kako vec u proslosti prodjosmo!A sada nedaj Boze i u buducnosti.Razlika izmedju takvih kao on sto sute i samo gledaju, i idajnika,petokolonasa itd.. nije velika.Cak vise mogu da ove Cankovce i ostale separatiste svarim, koji nekriju ko su i sta su i sta zele,da su cobani i da rade za gazdu,koji ce im dati vlast nad ovcama i nesto pasnjaka gde ce cobani sluziti gazdi a ovce cobanu.A ovce su i dalje glupe i samo bleje i cekaju na sisanje i neku zeleniju travu.A na kraju dobice ko i uvek noz i slamu.Ajd da ta obecanja cobana, iz kojih ko i uvek stoje velike gazde o nekoj zelenijoj travi i boljim pasnjacima nisu unazad stoleca vec slusale ii gledale ovce, al jesu!Al ovce se opet nadaju,valda i jesu zato ovce glupa pa je lako sa njima i zato se i drze u coporima ,stadima i oborima.. glupe su valda zato i nepitaju sto ove siptarske ovce sto su kod nas ostale da pasu, sto idu za Belgiju i Svedsku za boljom travom?sto neidu na kosovo da pasu?tu im je blize.A pa nece siptarske ovce da kazu vojvodjanskim kako im je billa obecavana trava zelena a na kraju servirana budjava slama.Nece da kazu jer sto samo one da NAJ.... kad mogu i ove u u vojvodini ovce.Kad se otcepe od Srpskih livada sve ce da cveta od napretka,prosperiteta,demokratije za ovce i boljih pasnjaka.A vole ovce takve reci,jer to su pasnjaci zeleni,cak i trava je zelena,nema takve u Srbiji.Zato cobani poput Canka sebe i nazivaju mali coban-gazde jer su pametniji od glupih ovaca i vole kad imaju velike,glupe copore ovaca koje samo bleje,pasu travu i jedu sve sto im se servira i idu za njima.A gazde i cobani kasiraju na vuni,na mleku,na mesu.Ko zna sta ce cobani da im jos rade?Jer da bi se ovce razmnozavale mora biti i sexsa.Sad ih cobani prvo JE... u mozak a kad ih osisaju bice lakse i u DUPE. A mozda je i u ovom zadnjem i poenta svega sto uvek ima mnogo ovaca koje to vec decenijama gledaju al i dalje samo pasu travu i bleje i sline im cure od radosti kad im coban obeca da ce ih odvesti na bolju pasu,tu odma blizu koji metar dalje od puta,pa ipak cisca je trava...i nije toliko prljava ko ova sto ide za EU.A i nevidi se tog EU puta kako su nase ovce kroz stoleca naucile da se odricu i pasnjaka i livada i zemlje a da ih za uzvrat vazda neki cobani J... u mozak il u dupe.. sad vec svejedno je,nasim ovcama valda pase sve...
1 среда, 13 јануар 2010 22:00
zoran r.
Kako se samo oseca slabost kod Srba cim se dodje na bilo kakva pitanja o teritorijama - sta hocu da kazem. Ne valja preterivati sa zakljuccima - tresla se brda rodio se mis. Izmedju ostalog ajmo sa pitanjem: ZASTO bi se neki region zeleo proglasavati celinom, otcepljivati od matice? Ajmo mi bolje da promenimo ukupan sistem po kojim funkcionise nasa vlast i ekonomija, pa ce se svi srecno vracati nama, od kako ovde pise Kosova, do Bosne ... ko zna, mozda i Dalmacije pa i 'nase' SlOvenije i Austrije pa sve do Svedske.

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи