Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Бојан Пајтић бојкотовао Бориса Тадића?

Председник Извршног већа Војводине и потпредседник ДС-а Бојан Пајтић (39) није се појавио у суботу на седници Главног одбора ДС-а, што је појачало спекулације о његовом сукобу са лидером ДС-а Борисом Тадићем због статута Војводине.

Како незванично сазнајемо из Пајтићевог најближег окружења, последњих дана дошло је до новог варничења на релацији Тадић-Пајтић, пошто је постало извесно да од статута Војводине, главног политичког пројеката војвођанског премијера, неће бити ништа. Према речима нашег извора, Пајтић је због тога одлучио да не дође у Београд на седницу Главног одбора.
- И самом Пајтићу је одавно јасно статут неће проћи у Скупштини Србије, а чак је нижим функционерима ДС-а у Војводини изричито забранио да помињу статут - каже наш саговорник, близак врху војвођанских демократа.
Одустајање од статута Војводине индиректно је најавио и сам Борис Тадић, који је на седници ГО ДС-а рекао да ће се питање Војводине решити регионализацијом Србије.

Подсетимо, статут Војводине је требало да буде усвојен још у марту, а пре месец дана је објављена слика Пајтића и Тадића на једном салашу када је и издато саопштење да је договорено да се статут ускоро усвоји.
Пајтић је навео за „Ало!“ да се није појавио на седници ГО ДС-а зато што није стигао из Брисела.
- Имао сам састанке до петка увече и технички није било могуће да дођем у суботу ујутро. Ја немам приватни авион, а немам ни право на државни. Једино да се телепортујем - рекао је Пајтић за „Ало!“.
Иначе, како је објављено на интернет сајту Извршног већа Војводине, Пајтић је у Бриселу у петак (дан пре седнице ГО ДС-а) „подржао активности младих уметника из Новог Сада за укидање виза грађанима наше земље и учествовао у раду Округлог стола под називом „Омладина Балкана у европским интеграцијама’“. Поред тога, како стоји на сајту, „председник Пајтић је отворио и тематску изложбу посвећену „Европи“ у Резиденс палати, на којој су своје радове представили млади уметници са Балкана.

 
ДСС: Пајтићу, оставка!

Покрајински одбор ДСС-а за Војводину затражио је јуче оставку Бојана Пајтића са места покрајинског премијера, под образложењем да је „осам месеци обмањивао да ће статут Војводине бити усвојен ускоро“.
„Главни кривац за ускраћивање грађанима Војводине Уставом гарантоване аутономије је амбиција Бојана Пајтића и војвођанског дела ДС-а да противуставним статутом створе државу у држави“, наводи се у саопштењу које је потписао портпарол војвођанског ДСС-а Миленко Јованов.
 
Коментари (2)
2 петак, 12 јун 2009 20:55
невидљиви
Ало доклеће се ово толерисати у Србији ако неко прекрши устав зна се, иде да свира клавир, а код нас нико не одговара за такве ствари.
1 петак, 05 јун 2009 09:45
Boro
Dobro jutro Vojvodino reče u nirvani Pajtić docent Bojan,evo Srbi iz celog sveta mu poručuju,ZBOGOM, Pajtić docent Bojane,zbogom vojvođaneri !

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи