Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Борба: Пајтић се за сада не повлачи из политике

Председник Извршног већа Војводине и потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић се, за сада, неће повући из политике, сазнаје "Борба" у круговима блиским актуелном војвођанском премијеру, који јуче није био доступан за изјаву телефоном.

Извор "Борбе" наводи да има несугласица и неслагања, па чак и размимоилажења, између централе ДС и војвођанских демократа, али да Борис Тадић још балансира, јер "не може да нађе адекватну замену за преамбициозног Пајтића".

Извор "Борбе" из Извршног већа Војводине, који подржава војвођанску струју ДС, каже да су "шефови из Крунске" претерали.

"Стварно су претерали, у странци је хаос, нерад, корупција, подметање, а они у Београду само гледају своје интересе", наводи саговорник "Борбе" и оцењује да ће се демократама све "обити о главу ако евентуално дође до ванредних избора".

"Грађани губе поверење које су имали у Тадића. Председник путује по свету, окружио се неким људима који га систематски урушавају, а он, као што су причали за Милошевића, то не види или не жели да види. Када би се Тадић сам позабавио војвођанским проблемом, можда би се и нашло неко прелазно решење, али он све препушта партијским колегама, који искључиво гледају како да се домогну што бољих позиција и новца", каже извор "Борбе".

Председник извршног одбора ДС Марко Ђуришић тврди да су вести о Пајтићевом повлачењу "најобичнија глупост".

"Немам шта да додам, јер то су све нагађања и новинарске спекулације. Чуди ме да нису написали и да Бојан планира да се замонаши", каже Дуришић. Ипак, омладински активисати ДС кажу да се у њиховим редовима могу чути приче о Пајтићевом повлачењу из политике и повратку професури на новосадском Правном факултету.

"Професор припрема терен, у случају да током лета његове идеје не прођу у централи ДС у Београду, каже један од омладинских активиста ДС. На питање новинара о којим је то идејама реч, он набраја: "Статут Војводине, новац и кадровање унутар ДС".

Поводом навода да би Оливер Дулић могао да дође на Пајтићево место, извори из покрајинског ДС тврде да та варијанта у Војводини не би прошла, јер Пајтић има јаку логистику у покрајини и људе којима је чинио, па су свакако "дужни" да га подржавају. Сам Бојан Пајтић је недавно изјавио медијима да ће од септембра почети да испитује студенте и држи наставу из облигационог права.
 
Коментари (1)
1 среда, 10 јун 2009 11:34
Vojvođaner
Baš se slatko smejem,kaže drug će postati monah! Ma kakav monah pre bi se reklo raspop a profesura? To je cirkus,kakva profesura i obligacija,njegov magistarski je bio na trideset stranica sa fontom od c 16 i proredom 2cm,prof. Marija Vučković je pocepala "magistarski" pa znate šta je posle sledil...,za njega je profesura obligatio ascessoria i imiđ,ako mislite da su insinuacije proverite!

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи