Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Фонд за капитално сиромаштво

Беда по цени од 300 милиона €
НОВИ САД - Посланици Скупштине Војводине усвојили су вечерас извештај о раду Фонда за капитална улагања у протекле непуне три године. Документ је исписан у два тома на више од 1.200 страна и садржи све одлуке Фонда и њихова образложења од његовог оснивања 12. децембра 2006. до 10. новембра ове године.

Извештај је поднео председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић, који је уједно и председник Управног одбора те установе.

Миловић: Обилазница око Фрушке горе у 2010.

Уочи заседања Скупштине Војводине Миловић је новинарима рекао да је Фонд донео 1.698 одлука о финансирању градње инфраструктуре у Војводини у вредности 50,8 милијарди динара.

"До сада је Фонд донео одлуку о реализацији 1.020 капиталних пројеката од којих је 598 у потпуности завршено, док се завршетак преосталих очекује најкасније за три месеца", рекао је Миловић.

Он је за 2010. годину најавио финансирање нових капиталних пројеката, као што су изградња Жежељевог моста у Новом Саду и обилазница око Фрушке горе.

Миловић је данас одбацио замерке опозиције да се средства Фонда користе за финансирање политичких партија у Војводини и да његов рад није транспарентан, рекавши да Фонд није политичка установа и да од првог дана сарађује са свих 45 општина и градова у Војводини.

Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић казао је да је Војводина, захваљујући средствима која су јој загарантована Уставом Србије, током последње три година остварила ниво инвестиција какав није постигнут у последњих 30 година.

"Основни циљ приликом оснивања Фонда за капитална улагања био је равномерни регионални развој покрајине и подршка побољшању живота грађана", рекао је Пајтић.

Пајтић: КЦВ, Каменица 2, мост на Сави у 2010.

Он је додао да ће и у наредном периоду приоритет бити развојни пројекти, изградња индустријских зона и комуналне инфраструктуре, као и пројекти очувања идентитета националних заједница.

"Наредне године финансираћемо инвестиције од изузетног значаја за развој Војводине, као што су завршетак Клиничког центра Војводине и новог блока у Институту за плућне болести 'Каменица 2', завршетак мостова на Сави и Тиси, као и изградњу нових индустријских зона у локалним самоуправама", прецизирао је Пајтић.

Опозиција: Три године закашњења

Представници опозиције замерили су владајућој коалицији што посланици Скупштине Војводине разматрају тако важан извештај тек након три године рада Фонда за капитална улагања.

Опозиција је Извршном већу Војводине замерила да је рад Фонда нетранспарентан и да се средства троше у срединама где Демократска странка учествује у локалној власти или претендује да је освоји.

Шеф посланичке групе Демократске странке Србије и Нове Србије Борко Илић рекао је да стављање у скупштинску процедуру извештаја о раду са три године закашњења "говори о томе да је неко желео нешто да сакрије од очију јавности".

"За нас је то неприхватљиво, јер се сваки четврти динар из буџета покрајине издваја за рад тог фонда", рекао је Илић и оптужио покрајинску власт да је средства из Фонда користила у политичким кампањама.

Мировић: Треба нам Завод за изградњу Војводине

Шеф посланичке групе "Напред Србијо" Игор Мировић рекао је да се њихове замерке тичу нетранспарентности при доношењу одлука о финансирању пројеката и да о томе треба да расправља Скупштина Војводине, "а не узак круг људи у Управном одбору Фонда".

"То је за нас озбиљна чињеница и зато нећемо гласати за тај извештај", рекао је Мировић и додао да би Фонд требало да прерасте у Завод за изградњу и планирање Војводине како би у организационом смислу добио на већем значају у свим локалним срединама у Војводини.

Расправа о раду Фонда за капитална улагања једина је тачка дневног реда данашњег заседања Скупштине Војводине.

 

 
 
 
 
 
 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи