Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Ивана Дулић: Г17 напушта коалицију

НОВИ САД - Ивана Дулић-Марковић, потпредседник Г17 плус најавила је да ће до краја ове седмице та странка напустити посланичку групу "За европску Војводину", која чини већину у Скупштини АП Војводине.


"Формираћемо сопствену посланичку групу у Скупштини АП Војводине, јер нисмо задовољни односом коалиционих партнера према Г17 плус, када је реч о секретаријатима, које наша странка држи у Извршном већу Војводине", изјавила је Дулић-Марковић, која је и потпредседник Извршног већа Војводине.

Она је за новосадски "Дневник" објаснила да предвиђени ребаланс буџета ипак указује и на "дубљи неспоразум у коалицији" јер новац за два секретаријата под контролом Г17, предвиђен ребалансом покрајинског буџета "обесмишљава њихово даље постојање".

"Проблем је у томе што су оба секертаријата које води Г17 плус већ добили минималне буџете којима се покривају само неки основни програми. Секретаријату за регионалну и међународну сарадњу, на чијем се челу ја налазим, било би на располагању свега осам милиона динара (око 84.000 евра), а Секретаријату за локалну самоуправу свега три милиона динара (око 31.600 евра)", објаснила је Дулић-Марковић.

"Свесна сам тога да морамо да смањујемо буџете, али у случају да такав предлог Секретаријата за финансије буде коначно усвојен, биће стварно бесмислено постојање тих секретаријата ако се све сведе на то да службеници у њима седе и примају плате. Јер, израчунали смо да би Секретаријату за регионалну и међународњу сарадњу, кад исплати већ потписане уговоре и плате, остало на располагању само осам милиона динара, а Секретаријату за локалну самоуправу само три. То је за нас неприхватљиво!", истакла је потпредседница ПИВ-а.

Она је казала и да се на основу предлога ребаланса могло очекивати да се покрене расправа о реконструкцији ПИВ-а "ако неки секретаријати већ нису потребни".

"Било би разумније да се направи таква реконструкција и другачија прерасподела ресора у оквиру владајуће коалиције, него да ту глумимо фикусе", оценила је Ивана Дулић-Марковић.

Потпредседница Извршног већа Војводине Ивана Дулић Марковић изразила је прошле недеље незадовољство драстичним смањењем буџета за два секретаријата који ресорно припадају странци Г17 плус.

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је тада, поводом ставова потпредседнице Г17 плус Иване Дулић-Марковић, да ниједна странка нема право да индивидуално предлаже укидање делова институција.

 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи