Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Триван: Устав једино меродаван

БЕОГРАД - Портпарол Демократске странке Јелена Триван изразила је данас уверење да ће владајућа коалиција имати потребну већину за потврђивање Статута Војводине и усвајање закона о надлежностима покрајине у републичком парламенту.

Триван је, у интервјуу Тањугу, коментаришући најаву Савеза војвођанских Мађара и Лиге социјалдемократа Војводине да неће гласати за покрајински статут и Предлог закона о преносу надлежности Војводини, истакла да "свака најава ускраћивања подршке не значи да ће се то и догодити".

У Скупштини до јесени

"Сведоци смо да се то више пута догодило од стране различитих партија које су на такав начин дефинисале своју политику. Ја не мислим да је најсрећније претити стално разбијањем владајуће коалиције. Не мислим да је то добро ни за стабилност коалиције ни за те странке које то чине, будући да грађани у овом тренутку очекују апсолутну стабилност и одговорност владе с обзиром на тренутак у коме се земља налази", рекла је Триван.

"У овом тренутку преурањено је коментарисати нешто што још није изашло на светлост дана, а то је текст закона, нити ушло у скупштинску процедуру, а камоли унапред најављивати одсуство подршке за нешто о чему нисмо ни разговарали у скупштинској дебати", рекла је Триван.

Она је изразила очекивање да ће Статут Војводине и Предлог закона о преносу надлежности Војводини у Скупштину Србије стићи до јесени, и истакла да је парламент спреман да та два акта одмах пошто стигну у скупштинску процедуру стави на дневни ред.

Председник уважава Устав

Триван је негирала да унутар ДС постоје неслагања у вези са садржајем аутономије Војводине.

"Постоји неколико злоупотреба питања статута која се појављују у јавности. Једна је да је питање Статута проблематизовано унутар саме ДС, што је нетачно, јер постоји апсолутна јединствена политика, не само око питања статута, него и спрам питања аутономије које је, уосталом, пре свега уставно питање", рекла је Триван.

"Председник државе се стара о поштовању устава и брине се за функционисање државе у уставним оквирима, и природно је да је тај Устав једино меродаван, за питање аутономије али и за сва друга питања", објаснила је Триван.

Међусобно и са Уставом и усаглашени предлози

Она је нагласила да ће Предлог статута Војводине и Предог закона о преносу надлежности у парламент стићи међусобно потпуно усаглашени, али и усаглашени са уставом, чиме ће бити разбијене све полемике које су се беспотребно отвориле око питања статута.

"Питање статута и закона о надлежностима је питање које се решава у институцијама система, не у политичким партијама. Такође, закон о надлежностима је нешто што се ради заједничким снагама и не постоји простор за полемику да ли ће Војводина бити задовољна тим текстом или не, јер се тај текст доноси уз заједнички рад Владе Србије и покрајинских власти", објаснила је Триван.

http://www.rtv.rs/

 
Коментари (1)
1 недеља, 05 јул 2009 20:51
todor
Ova Gospodja treba da procita,ako ima "vremena"do sada objavljene njene izjave oko Statutatizacije APV,kao i njenih
istomisljenika ukljucujuci cankovce i druge i da u buuduce
ne xxlazni za istu stvar razlicite komentaare ii po sadrzaju i teminski-rokovi kad ce biti kraj pricama.Bruka se MAXimalnoo!!!!
Nikada se ne zna,mozda ce joj bruka nekada i koristiti!!

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи