Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Ухапсите оне који прете!

Председник Организационог одбора молитвеног протеста „Нови пазар је Србија“ Дарко Панповић доставио је МУП-у Србије списак телефона као и списак налога на друштвеној мрежи Фејсбук са којих му је прдходних дана прећено. Пановић је већ неколико дана  изложен вишедневним претњама убиством јер је као представник „Иницијативе за српски Нови Пазар“ пријавио протестну шетњу која ће се одржати 10. октобра у Новом Пазару.


Иницијатива за српски Нови Пазар захтева од полиције да под хитно ухапси оне који су Пановићу претили телефонски и преко Фејсбука али и оне који су претеће коментаре остављали на сајту „Санџакпрес“.

Протест су до сада подржале навијачке групе Црвене Звезде и Партизана из Рашке области, Равногорски покрет и Удружење Наши 1389. Протеству ће присуствовати и група руских ходочасника као и гости из Словачке, Пољске, Бугарске и Грчке. Иницијатива за српски Нови Пазар апелује на све да на скуп дођу без обележја странака и организација и да се понашају у складу са молитвеним карактером окупљања.

Системско застрашивање  Срба у Рашкој области!

У склопу кампање претњи и застрашивања организатора и учесника скупа „Нови Пазар је Србија“ заказаног за 10. октобар, исламски екстремисти, на сајт "Youtube" поставили су филм под називом „10 Oktobar - Spremte se Bošnjaci Sandžaka pobit ćemo male četnike„ у коме се прети убиством учесника протеста.
У филму који траје два и по минута приказане су сцене убијених и масакрираних српских војника и цивила у рату у Босни и Херцеговини, призори каменовања српских аутобуса у Новом Пазар, а на слику табле на којој пише „Добродошли у Санџак“ чује се звук рафала. Снимак је послат у поруци на фејсбук налог председника организационог одбора протеста Дарка Пановића.
Претње Пановићу трају већ 10 дана али МУП до сада није ухапсио ни једну особу одговорну за то. Пановићу данима стижу претње убиством преко фејсбука, телефонски али и преко појединих интернет медија из Новог Пазара. Све претње су уредно пријављене полицији. 
Од заказивања протеста, Срби у Новом Пазару су изложени страховитим притисцима да протест буде отказан. Такође прети се и формирањем „муслиманских патрола“ које ће имати за циљ да направе списак Срба из Новог Пазара који су присуствовали протесту ради касније одмазде.
„Иницијатива за српски Нови Пазар“ захтева од полиције да обезбеди скуп и гарантује сигурност свим учесницима а да аутори претећих порука што пре буду приведени правди.

 

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи