Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Војислав Коштуница: Статут сепаратистички и противуставан

Београд – Председник ДСС-а Војислав Коштуница оценио је да је Статут Војводине сепаратистички и противуставан и да је његов циљ да се направи "држава у држави".

"После свих несрећа и деоба које су нас као народ задесиле, владајући режим сада својом неодговорном и потпуно неразумном политиком прави поделу између Србије и Војводине", наводи се у изјави Коштунице достављеној агенцији Бета.

Према његовим речима, по новом Статуту Војводине више није довољно добра амбасада Србије у Бриселу, јер постоје послови које Министарство спољних полова Србије не може да обави и за Војводину, него Покрајина мора да има своја посебна представништва у иностранству.

Додао је да по новом Статуту постоје и споразуми које не треба више да потписује Србија, већ то треба да чини Војводина која ће склапати међурегионалне споразуме чак и без обавезе да их одобри Влада Србије.

Председник ДСС-а је додао да ће Србија "убудуће имати две владе, две национале академије, латинично писмо у Војводини као основ за стварање новог идентитета, што све заједно даје посебан сепаратистички печат Статуту Војводине"

Коштуница је оценио да је за целовитост земље посебно опасна одредба о референдуму о територији Војводине, јер се та одредба може тумачити и као успостављање посебног територијалног интегритета Војводине у односу на Србију.

"Зато је огромна одговорност на посланицима Скупштине Србије који треба да дају последњу реч о Статуту. На народим посланицима је да донесу одлуку да ли бранити интересе народа и одбацити Статут или ће, служећи партијским интересима, постати саучесници у разграђивању државе", навео је Коштуница.

http://www.nspm.rs/
 
Коментари (2)
2 уторак, 17 новембар 2009 12:11
Владета Терзић
Сада можете да пишете колико хоћете. Побегли сте кад је требало да узмете ствар у своје руке. Вратили сте мандат уместо да као и сваки одговорни државник ступите у коалицију, останете на власти и урадите све што је потребно да се не догоди ово што се догађа. Милош Обреновић је убио кума да Србија не би имала две главе и располутила се пред ратовање против Турака и преузео одговорност историјску. И урадио је доста тога. А ви? Ви сте ми били нада.За Вас сам гласао. Због Вас више не излазим на изборе. Немојте више да пишете. Касно је. Повуците се у манастир негде далеко и не јављајте се. Молите се и кајте. Много сте грешни. Збогом заувек Војиславе Коштуница!
1 недеља, 15 новембар 2009 18:36
mia
ja ne verujem Kostunici
procitajte RETKU KNJIGU

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи