Беч Нојман: Србија је постгеноцидно друштво

То је био геноцидни режим, који је преко терора владао и манипулисао људима ОПШИРНИЈЕ...

Иницијатива за укидање аутoномије Војводине

Српски народни покрет „Светозар Милетић“, са седиштем у Новом Саду, основан је 2001. године,,, ОПШИРНИЈЕ...

Уставни суд оспорио и назив „Влада Војводине“

Уставни Суд Србије данас је и званично на свом сајту објавио образложење своје недавно донете одлуке о неуставности појединих ... ОПШИРНИЈЕ...

Банатски паори: Улазак у ЕУ уништава пољопривреду

домаће пољопривредне субвенције су вишеструко ниже од субвенција фармерима у већим европским земљама које извозе.... ОПШИРНИЈЕ...

Пајтићево закаснело србовање...

Предуго нема слоге у СНС-у око тога ко ће бити њихов покрајински лидер. Време годишњих одмора полако.. ОПШИРНИЈЕ...

Newsletter

Ако желите да путем електронске поште (e-maila) будете обавештени о важни догађајима, вестима, трибинама и акцијама пријавите се newsletter сервис сајта www.nemasale.rs. Newsletter је потпуно бесплатан сервис. Уколико будете.. ОПШИРНИЈЕ...

Анализе

„Европска Војводина“, која би се по сличном рецепту, било попут Косова или Црне Горе, одвојила од Србије, могла би изнова да регулише свој енергетски и имовински статус. Домаћим евроутопистима није важно што ће Војводина остати без дотока гаса, нити што.. ОПШИРНИЈЕ...

https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/426350autonomija.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/304677majska.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/427395ustavnisud_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/564970demo.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/923257srpski_640.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/769405newsletter.jpg https://nemasale.rs/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/379436stepenice_amandmani_500x220.jpg

Вoјвођански клуб тражи Дан аутономности Војводине

Нови прилог политичко-историјском календару: Дан аутономности Војводине

Председник те невладине организације Ђорђе Суботић рекао је на округлом столу о Статуту Војводине у покрајинском парламенту, да је аутономија Војводине "историјска категорија", јер је Војводина у државу Србију "унела своју територију и органе власти".

"Актуелни Устав не забрањује аутономној покрајини да има свој дан аутономности", казао је Суботић и додао да има више предлога којег датума да се обележава дан аутономности.

Према његовим речима, то може да буде датум доношења Сомборске резолуције из 1932. године, када је први пут истакнута парола "Војводина Војвођанима" или Дан доношења Новосадске резолуције из исте године.

Постоји предлог да то буде датум оснивања Војвођанског фронта 1935. године или дан конституисања Покрајинског народно-ослободилачког одбора 1943. године, када је Војводина већ имала слободну територију, војвођанске ударне бригаде и локалне органе власти, навео је Суботић.

Додао је да постоји и иницијатива да Дан аутономности буде 28. фебруар, када је 1974. године донет први Устав Војводине.
 

 
Коментари (4)
4 уторак, 28 април 2009 14:24
Бата
Би ли ви,"аутонамомаши", били тако срчани, да вам нема сребрњака из сорошеве кесице? Али, јаде јадне, шта ће те кад понестане сребрњака? У коју ћете рупу да се завучете?
3 петак, 24 април 2009 17:12
Душан М. Стојановић
Помаже Бог Драга Браћо и Сестре,
будимо сложни и победимо антихриста, је моја једина порука.
Радимо свој посао до краја и са свим потребним средствима.
Са антихристом разговора нема.
Рав Христов

Душан М. Стојановић
2 петак, 24 април 2009 07:33
Стева Надрљански
Без обзира што је на истом скупу овај Суботић изјавио да је "Војводина" историјска регија баш као и Србија (што је обична глупост!), нико од њих не жели да за овај будаласти дан аутономије предложи неки датум који би их везао за стару Војводовину Српску, то им је ипак превише историјско-српски. Зато су се сетили неких минорних организација из доба Краљевине, а Титови ђаци, наравно, титовских датума. Толико о традицији војвођанера. Само да се супротставе мрачној и нецивилизованој Србији.
1 уторак, 21 април 2009 11:22
dragan lucic
Kad gurnete nekom prst u oko, morate biti spremni i da ga primite...prst u vase sopstveno oko naravno. Ovo sui ideje koje su inteligentne onoliko koliko vremenski "dobacuju", a to je do nekih sledecih izbora, znaci radi se o nekoliko godina, od 1 do 5-6 recimo, vrlo kratko.

Пошаљите коментар

Ваше име:
Наслов:
Коментар:

 


Анкета

Да ли ће усвајање статута побољшати економски положај грађана Војводине
 

Документи